Bonnefanten museum: Sebastiaan Van martelaar naar gay icon

Kleiner formaatSpeciaal voor de Roze Week presenteert het Bonnefantenmuseum Van martelaar naar gay icon. Het thema (homo)seksualiteit is onlosmakelijk verbonden met verschillende uitingen in de kunst. De Heilige Sebastiaan is een geliefd onderwerp voor beeldende kunstenaars en beschermheilige van homoseksuelen. In de presentatie in het Bonnefanten zijn afbeeldingen van Sebastiaan te zien en foto’s van het jonge kunstenaarsduo Zackary Drucker en Rhys Ernst met de titel Relationship. De foto’s bieden een inkijk in hun liefdesrelaties in de periode waarin beiden een tegengestelde geslachtsverandering ondergingen, de één van man naar vrouw, de ander vice versa.

Bezoekers van het Bonnefanten kunnen in de Roze Week op de foto gaan als Sebastiaan in de entreehal van het museum. Post de foto op Twitter (@bonnefanten) of Instagram (@bonnefantenmuseum) met #IamSebastian en maak kans op een Bonnefanten-goodiebag en een jaar lang gratis toegang tot het museum.

Op vertoon van het programmaboekje ontvang je het tweede kaartje gratis voor het Bonnefantenmuseum (deze actie is niet geldig i.c.m. de Museumkaart en andere acties en loopt van 13 juni 2015 tot en met 28 juni 2015).

Van Martelaar naar gay icon is te zien van 13 juni 2015 tot september 2016

Open: di t/m zo van 11.00 – 17.00 uur Drukwerk
Avenue Ceramique 250
T: +31 (0)43 329 01 90
www.bonnefanten.nl

 

Comments are closed